Termeni și condiții

BUN VENIT LA PROTOTYPE STUDIO!

Va multumim pentru interesul acordat produselor si a serviciilor noastre.

Prin utilizarea site-ului www.prototypestudio.ro, sunteti de acord cu prezentii Termeni si conditii. Va rugam sa ii cititi cu atentie.

In cazul in care aveti intrebari sau sugestii va rugam sa ne contactati de luni pana vineri intre 9-18 la:
Telefon: 0752302198
E-mail la office.prototypestudio@gmail.com

 

1. DEFINITII

CONTINUT: 
a)Toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
b)Continutul oricarui e-mail trimis clientului de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
c)Orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, vlientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
d)Informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;
e)Date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

UTILIZATOR:
Utilizatorul poate fi orice persoana juridica sau persoana fizica care are varsta peste 16 ani si obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Prototype Studio (electronic, telefonic, etc).

CLIENT:
Clientul poate fi orice persoana juridica sau persoana fizica care are varsta peste 16 ani si efectueaza o Comanda prin website,email sau telefonic.

PRODUSE si SERVICII: 
Orice produs sau serviciu ce urmeaza sa fie furnizat de catre VANZATOR CLIENTULUI, inclusiv acele documente si servicii mentionate in COMANDA.

COMANDA: 
Un document electronic incheiat intre VANZATOR si CLIENT prin care: - CLIENTUL solicita PRODUSE si SERVICII; - VANZATORUL isi da acordul de livrare a PRODUSELOR si SERVICILOR solicitate de CLIENT; - CLIENTUL este de acord cu SPECIFICATIILE si isi da acordul in legatura cu primirea si plata PRODUSELOR si SERVICILOR.

CONTRACT:
Contractul reprezinta o COMANDA acceptata si confirmata de catre VANZATOR.

SPECIFICATII: 
Toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

CONDITII COMERCIALE:
Pret, modalitate de plata, termen de plata, termen si conditii de livrare, conditii tehnice, orice alte clauze specifice.

COMUNICARI COMERCIALE: 
Mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

2. UTILIZAREA CONTINUTULUI

Intreg CONTINUTUL acestui SITE sunt proprietatea VANZATORULUI. UTILIZATORUL si/sau CLIENTUL sunt de acord sa foloseasca CONTINUTUL cu buna credinta doar pentru informare, sau in scop comercial pentru achizitia de PRODUSE si SERVICII.

3. DREPTURILE SI OBLIGATIILE VANZATORULUI

3.1. VANZATORUL depune eforturi pentru actualizarea CONTINUTULUI prezentat pe site si isi rezerva dreptul de a modifica informatiile prezentate pe SITE inclusiv prezentii Termeni si conditii, fara a anunta UTILIZATORII sau CLIENTII.

3.2. In cadrul SITE-ului, VANZATORUL isi rezerva dreptul sa ofere informatii despre PRODUSE si SERVICII cu caracter informativ, care nu creaza obligatii contractuale.

3.3. VANZATORUL isi rezerva dreptul de a nu accepta toate COMENZILE lansate de UTILIZATORI prin neconfirmarea acestora.

3.4. VANZATORUL are dreptul de a refuza o COMANDA lansata de un CLIENT cu care a existat sau exista un litigiu referitor la efectuarea unei plati anterioare.

3.5. VANZATORUL are dreptul sa verifice si sa analizeze comenzile lansate de CLIENT pentru a lupta impotriva fraudei si in acest sens isi rezerva dreptul de a cere clientului orice acte justificative considerate utile. Daca in urma verificarii VANZATORUL are urme de indoiala asupra caracterului fraudulos al comenzii in raport cu un tert, VANZATORUL are dreptul sa suspende sau sa anuleze COMANDA.

4. DREPTURILE SI OBLIGATIILE UTILIZATORULUI SI CLIENTULUI

4.1. UTILIZATORUL si CLIENTUL au obligatia sa foloseasca SITE-ul cu buna credinta si nu au dreptul de a descarca, modifica, copia sau reproduce partial sau integral SITE-ul sau CONTINUTUL fara acordul scris al VANZATORULUI. Orice incalcare a acestei reguli reprezinta nerespectarea drepturilor de autor, de marca sau orice alt drept de proprietate intelectuala.

4.2. CLIENTUL declara ca a indeplinit toate formalitatile si a obtinut toate autorizatiile si avizele necesare conform reglementarilor legale aplicabile pentru incheierea si executarea COMENZII si pentru conservarea drepturilor asupra informatiilor si programelor (daca acestea sunt necesare), avand intreaga responsabilitate in acest sens si obligandu-se sa despagubeasca integral VANZATORUL pentru orice prejudiciu ar suferi in legatura cu produsele si serviciile ce fac obiectul prezentului contract.

CLIENTUL are obligatia sa nu incalce prin materialele furnizate VANZATORULUI pentru executarea COMENZII drepturile de proprietate intelectuala si industriala ale unei terte persoane sau entitate, in caz contrar fiind singurul raspunzator pentru prejudiciile suferite de titularul dreptului incalcat. Prin materiale se intelege orice imagine, text, inregistrare audio sau video, program informatic, sigla, logo, slogan sau orice alte materiale ar putea face obiectul drepturilor de autor sau proprietate individuala.

CLIENTUL va despagubi integral VANZATORUL in cazul oricarei revendicari, actiuni sau reclamatii in legatura cu produsele sau cu executarea prezentului contract, in termen de 7 zile de la data la care VANZATORUL a fost pus in situatia de a plati despagubiri sau prejudicii rezultate in urma reclamatiei sau actiunii izvorate din aplicarea acestui contract.

4.3. La solicitarea VANZATORULUI, CLIENTUL are obligatia sa ateste dreptul de proprietate sau ca are imputernicire asupra materialelor furnizate pentru executarea COMENZII.

4.4. CLIENTUL are obligatia sa furnizeze informatiile si detaliile necesare intocmirii documentelor comerciale (factura fiscala, contract, documente pentru livrare, etc) si atesta ca aceste informatii sunt corecte. CLIENTUL poarta intreaga raspundere in legatura cu acuratetea informatiilor furnizate.

4.5. CLIENTUL are obligatia sa faca receptia PRODUSELOR si SERVICIILOR comandate conform conditiilor agreate cu VANZATORUL in cadrul COMENZII.

4.6. CLIENTUL are obligatia sa achite facturile emise de VANZATOR conform conditiilor agreate de ambele parti in cadrul COMENZII.

5. CESOINAREA SI CONTACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Client pentru toate obligatiile contractuale.

6. DREPTUL LA PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

6.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a prototypestudio.ro., acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

6.2. Utilizatorului / Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de prototypestudio.ro. includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al prototypestuido.ro.asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al prototypestudio.ro.

6.3. Orice Continut la care Utilizatorul / Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre prototypestudio.ro. si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea prototypestudio.ro cu referire la acel Continut.

6.4. Utilizatorul / Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

6.5. In cazul in care prototypestudio.ro confera Utilizatorului/Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul/Clientul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea prototypestudio.ro pentru respectivul Utilizator/Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

6.6. Niciun Continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea prototypestudio.ro si/sau al angajatului/prepusului prototypestudio.ro care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

7. LIMITAREA RASPUNDERII

7.1. VANZATORUL nu garanteaza functionarea SITE-ului fara erori si nu poate fi tinut raspunzator pentru eventualele pierderi, pagube directe, indirecte sau accidentale pe care UTILIZATORII sau CLIENTII le pot suferi din cauza eventualelor erori sau informatii eronate de pe SITE, acestea incluzand dar fara a se limita la descrierea, specificatiile si pretul PRODUSELOR si a SERVICIILOR.

7.2. Informatiile prezentate pe SITE (fotografii, descrierea produselor si a serviciilor, preturi) au caracter informativ, nu creaza obligatii contractuale si pot contine informatii incomplete sau eronate insa VANZATORUL depune eforturi pentru a prezenta cele mai utile si relevante informatii. Obligatii contractuale creaza doar SPECIFICATIILE si CONDITIILE COMERCIALE din cadrul unei COMENZI confirmata si acceptata de VANZATOR.

7.3. VANZATORUL nu poate fi tinut raspunzator daca materialele furnizate de CLIENT pentru executarea COMENZII incalca anumite drepturi de autor sau drepturi de proprietate individuala. Prin materiale se intelege orice imagine, text, inregistrare audio sau video, program informatic, sigla, logo, slogan sau orice alte materiale ar putea face obiectul drepturilor de autor sau proprietate individuala.

7.4. VANZATORUL nu poate fi tinut raspunzator pentru neexecutarea totala sau partiala a unei COMENZI daca exista suspiciunea ca anumite elemente furnizate de CLIENT nu sunt in conformitate cu legile, statuturile si ordonantele in vigoare si nu lezeaza drepturile oricarei persoane fizice sau juridice.

7.5. VANZATORUL nu poate fi tinut raspunzator pentru eventualele pagube sau intarzieri aparute pe parcursul livrarii realizate prin intermediul unei firme de curierat.

8. ACHIZITIA DE PRODUSE SI SERVICII

8.1. Modalitatile prin care UTILIZATORUL poate lansa COMANDA sunt: telefonic, prin e-mail sau folosind formularele disponibile pe SITE.

Orice UTILIZATOR ce a lansat o COMANDA devine CLIENT.

UTILIZATORUL si CLIENTUL sunt de acord cu aceste modalitati de comunicare prin care VANZATORUL isi desfasoara activitatile comerciale.

8.2. COMANDA include: - datele de indentificare ale CLIENTULUI; - CONDITIILE COMERCIALE ale VANZATORULUI si, daca este cazul, orice alte clauze specifice; - observatiile CLIENTULUI, daca este cazul; - Termeni si conditii.

8.3. Acceptarea si confirmarea COMENZII de catre VANZATOR presupune: - CLIENTUL este de acord cu CONDITIILE COMERCIALE ale VANZATORULUI; - CLIENTUL este de acord cu SPECIFICATIILE PRODUSELOR si SERVICIILOR.

8.4. COMANDA este considerata acceptata de catre VANZATOR in momentul in care exista o confirmare telefonica sau prin e-mail din partea VANZATORULUI catre CLIENT, fara a fi necesara existenta unei confirmari de primire din partea CLIENTULUI. COMANDA confirmata de VANZATOR are valoare de CONTRACT. COMANDA neconfirmata de VANZATOR nu are valoare de CONTRACT.

8.5. COMANDA neconfirmata de VANZATOR este considerata neacceptata si nu are valoare de CONTRACT.

9. POLITICA DE FACTURARE SI PLATI

9.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului prototypestudio.ro includ T.V.A. (taxa pe valoare adaugata). Conform legislatiei in vigoare, toate Produsele si Serviciile pe care Vanzatorul le comercializeaza si fac obiectul COMENZII sunt purtatoare de TVA 19%, valoarea TVA fiind evidentiata pe factura intocmita pentru fiecare COMANDA in parte.

9.2. Pretul, valoarea TVA, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9.3. Vanzatorul va transmite Clientului factura aferenta Comenzii ce contine Produse si/sau Servicii vandute de prototypestudio.ro., precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, in format electronic si / sau fizic pe suport de hartie.

9.4. Preturile PRODUSELOR si SERVICIILOR prezentate pe SITE au carcater informativ si pot sa difere in functie de materialele utilizate, optiunile de finisare si complexitatea lucrarii. Oferta ferma de pret este prezentata CLIENTULUI, dupa transmiterea COMENZII in cadrul CONDITIILOR COMERCIALE.

9.5. Modalitatile de plata acceptate de VANZATOR sunt urmatoarele: - plata in numerar la punctul de lucru al VANZATORULUI - plata cu card bancar la puctul de lucru al VANZATORULUI - raburs la livrare direct catre firma de curierat - plata cu Ordin de Plata in contul curent al VANZATORULUI in baza facturii proforme. COMENZILE astfel achitate sunt livrate dupa ce plata a fost confirmata; - plata cu Ordin de Plata la termen in contul curent al VANZATORULUI in baza unui contract individual negociat intre VANZATOR si CLIENT.

9.6. VANZATORUL poate modifica preturile afisate pe SITE fara o notificare prealabila si poate defasura orice campanie promotionala publicand conditiile de desfasurare ale acesteia.

10. POLITICA DE RETURNARE

10.1. Clientul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Produs sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 30 de zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare.
Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Produs sau renunțare la un Serviciu expira în termen de 14 zile de la:
– ziua în care Clientul intra in posesia fizica a ultimului Produs – in cazul in care Clientul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat
– ziua în care Clientul intra in posesia fizica a ultimului Produs sau a ultimei piese – în cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese,

10.2. PRODUSE / SERVICII pentru care nu se asigura dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele (Conform art. 10 din Ord. 130/2000):
- Contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Clientului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;
- furnizarea de Produse si/sau Servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
- furnizarea de Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de Client sau personalizate în mod clar;
- furnizarea de Produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
- furnizarea de Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Client;
- furnizarea de Produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
- furnizarea de înregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
- furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

11. LIVRARE

Livrarea poate fi efectuata:
- de VANZATOR prin mijloace proprii;
- prin intermediul unei firme de curierat;
- CLIENTUL poate ridica comanda de la punctul de lucru al VANZATORULUI.

Detaliile livrarii (costul, numele persoanei delegate de CLIENT pentru receptie marfa, adresa de livrare precum, termen livrare si orice alte detalii specifice) si modalitatea de livrarea este agreata de parti inainte ca VANZATORUL sa accepte si sa confirme COMANDA.

In cazul livrarilor prin intermediul unei firme de curierat agentul de livrare va permite CLIENTULUI deschiderea coletului decat dupa ce acesta semneaza pentru receptie.

In cazul in care CLIENTUL a ales modalitatea de plata ramburs la livrare, agentul de livrare va permite CLIENTULUI deschiderea coletului doar dupa ce acesta semneaza pentru receptie si achita contravaloarea PRODUSELOR.

12. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea CLIENTULUI in locatia indicata in COMANDA (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul VANZATORULUI).

13. CONFIDENTIALITATE

13.1.prototypestudio.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

13.2. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Client/Utilizator cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
13.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului prototypestudio.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

14. COMUNICARI COMERCIALE

CLIENTUL / UTILIZATORUL isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat VANZATORULUI pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, in orice moment, dupa cum urmeaza:

14.1. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la VANZATOR sau.

14.2. prin contactarea VANZATORULUI.

14.3. Renuntarea la primirea Comunicarilor Comerciale nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

15. PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

Te rog sa parcurgi Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

16. FOLOSIREA COOKIE-URILOR

Te rog sa parcurgi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

17. LEGEA APLICABILA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre prototypestudio.ro si UTILIZATORI / CLIENTI se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Cluj-Napoca.

8. FORTA MAJORA SI CAZUL FORTUIT

18.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui CONTRACT incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.
18.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat, va aduce la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.
18.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.
18.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
18.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 18.3.

19. DISPOZITII FINALE

19.1. VANZATORUL isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor termeni si conditii, precum si orice modificari ale SITE-ului, structurii acestuia sau CONTINUTULUI precum si orice continut fara notificare prealabila a UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI.

19.2. VANZATORUL nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe SITE din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

19.3. VANZATORUL isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.